Борисов: Пъпната връв на ГЕРБ е свързана с Америка и Европа, не с Гешев

Date:

“Те („Продължаваме промяната” – бел. ред.) искат да си говорим пред камерите, файда от това обаче няма. Ще има, ако се разберем по точките. Първо експертите ще утвърдят тези неща, по които аз и те ще говорим”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред ръководството и народните представители от партията, предаде БГНЕС.
Борисов мина по 16-те точки на „Продължаваме Промяната”, определяйки ги като „една частичка” на начина, по който се управлява държавата.
Той припомни думите си, че предишното правителство го свали корупцията, не ГЕРБ.
Да ни отрича има право да го прави само народът. Народът обаче гласува за нас – при вашите правила, ви победихме, заяви Борисов.
Като “глупост” Борисов определи искането „ГЕРБ да се откаже от пъпната връв с Гешев”.
“Пъпната връв на ГЕРБ е с Европа и с Америка. Когато ви събрах и ви говорих за Северна Македония, и за Украйна, ви казах, че ще губим избиратели, но това е нашата пъпна връв – с най-големите парти в Европа”, заяви Борисов и започна да разглежда 16-те приоритета на „Продължаваме Промяната”, които бяха поставени като условие:
Подкрепяйте техния закон за разследване на главния прокурор – говорете с колегите и го подкрепете, ние няма от какво да се притесняваме. Мен ме намериха в къщата в Банкя и пак там ще ме намерят. Подкрепете тази точка, главният прокурор е човек като всеки един, той не е Господ, ако сгреши – трябва да има човек, който да го разследва, заяви Борисов.
Той пресметна, че има два варианта като краен резултат и финансов ефект от исканията в 16-те точки на ПП: В единия разходите се увеличават с 5,7 млрд., в другия – разходите се увеличават със 7,1 млрд..
Имаме да избираме между 5,7 и 7,1 млрд. повече, заяви Борисов.
Той поиска експерти, начело с финансиста Кирил Ананиев от тяхна страна и посочени от ПП, да разговарят, за да бъде готов, когато преговорите стигнат до там, че да участва лично в тях.
“Предлагам работещ вариант – Кирил Ананиев, финансист, те си избират енергетик и сядат. За да отида аз на разговор по тези теми подготвен. Те (ПП – бел. ред.) бягат от експертен разговор, искат да направим шоу – да се скараме и да не стане с първи мандат. За втори мандат, ако не го направите да изчислим сметките, въобще няма да има втори мандат и трети няма да има”, заяви Бойко Борисов и посочи, че това експертните групи са вариант да има правителство – каквото и да било, каза той.
Борисов отново посочи, че правителство може да се направи до месец май, за да се преде народа през зимата.
Те се готвят за избори, цялата им тактика е да се готвят за избори, заяви още Бойко Борисов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...