петък / 9.06.2023 / 3:30

Борислав Сарафов даде Иван Гешев на прокурор

Дата:

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев. Това потвърдиха от Софийската градска прокуратура за NOVA

В сигнала се твърди за три престъпления, извършени от Гешев, съобщават още от СГП: 

► За извършен незаконен запис по телефон с члена на ВСС ЙорданСтоев;

► За присвояване и длъжностно престъпление за вилата в Боровец;

► Че е оказал влияние на наблюдаващия прокурор по делото на „Барселонагейт”.  

Вчера Сарафов заяви на брифинг, че главния прокурор е превърнал в лична вила почивната база на прокуратурата в зимния курорт Боровец. Регентската вила е емблематична къща, в която са снимани сцени от филма „Тютюн“. „Тя е служебна почивна база на прокуратурата, но до нея няма достъп никой от магистратите, защото Гешев я приватизира за собствено ползване, а служителите там ползва като свои лични слуги“, добави Сарафов.

По друг от сигналите – аферата „Барселонагейт“, Иван Гешев съобщи на вчерашния си брифинг, че е получил съобщение от колега прокурор, който му е казал, че „г-н Сарафов е казал на еди-кой си, който е казал на еди-кой си, който му е казал, че трябва да прекрати делото „Барселонагейт“ до петък (миналия петък)“. Гешев му отговорил, че не е запознат с това и е уведомил наблюдаващия прокурор от Върховна касационна прокуратура, тъй като делото е на специален надзор, който е обяснил, че делото не може да приключи до септември или до края на годината.

Третото обстоятелство, което Сарафов иска да бъде проверено, е нерегламентиран запис на член на Висшия съдебен съвет. Става дума за телефонен разговор, който главният прокурор, твърди Сарафов, е записал. И което според Сарафов е нерегламентиран запис. Самият Гешев вече каза, че през последните дни е имал многократни разговори с висши представители на съдебната система, с които е дискутирал атаките срещу него. Спомена и за конкретен разговор с член от съдебния съвет, без да споменава името му. „Обадих се на един член на ВСС като разбрах, че прокурорската колегия ми иска оставката. Той ми каза, не съм го чел постановлението срещу теб, дадоха ми го. Просто за да можеш да си подадеш оставката или да те отстраним. Но, по-добре знаеш…имаш семейство“, цитира думите му Гешев.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Разбра се кой е дал на Гешев да стопанисва имота в Боровец СНИМКИ

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в...

„Политико“ гърми: Тази българска красавица сменя Мария Габриел СНИМКА

Името на евродепутатката от ЕНП Ева Майдел се спряга...

Сарафов отговори на Гешев, разкри за бронираните му коли, имотите му и разследването срещу Борисов 

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага...

Става напечено: Карадайъ каза ще подкрепи ли ДПС кабинет на ГЕРБ и отговори на Гешев!

Започна срещата между кандидата за премиер на партия ГЕРБ...