Бизнесменът, пребил жена си с тенис ракета: хванах я на видео чат да прави разни работи с друг мъж

Date:

Симо Касабов се разплака в пловдивския съд.

– Каква ревност? Лично мъжът й плати силиконов бюст и тя ходи с приятелки по дискотеки, разказаха близки до семейството

“Имахме прекрасно семейство 20 години. То беше всичко за мен. Всичко вървеше нормално – смях и обич. И изведнъж се прибирам на 14-и и хващам жена ми на видео чат с друг мъж да правят различни работи. Това е ставало месеци и дъщеря ми го е виждала.”

Тези думи каза през сълзи бизнесменът Симо Касабов пред Пловдивския окръжен съд.

Той е с обвинение, че на 14 декември т. г. е пребил с тенис ракета съпругата си Димитрия, която успяла да избяга и потърсила помощ от приятелка. Била настанена в болница с множество травми и вече е с отстранен далак.

Докато произнасяше последната си дума, преди магистратите да определят мярката му за неотклонение, Касабов се разплака. Той призна, че е поставил проследяващите устройства в телефоните на съпругата и двете си деца, но това било направено, за да знае всеки къде са другите.

По-рано близки до семейството разказаха пред “24 часа”, че нещата не са еднозначни.

“Димитрия дружи с три приятелки, две от които разведени и една неомъжена. Четирите ходели заедно на дискотека, което отхвърля твърденията, че Симо Касабов е бил много ревнив. При това лично той й разреши да си постави силиконов бюст и плати операцията за това”, поясниха приятели на Касабови. Те уточниха, че спуканото тъпанче на Димитрия не било отсега и не било причинено от съпруга й, а от неволно от сина й. Момчето неволно държало молив и без да иска, докато пишело, уболо майка си в ухото.

“На всичко отгоре въпросният лекар, за когото прокуратурата твърди, че Димитрия е ходила при него с травми преди 4 години, е отрекъл това”, казаха близки на семейството.

“Използвайки вашата риторика – щом нашата психологична експертиза според вас е псевдодоказателство, то би трябвало такова да е и медицинската епикриза за нараняванията на Димитрия Касабова”, добави другият защитник на бизнесмена Здравко Колев.

След съвещание съдебният състав реши да остави искането за отвод без уважение.

“Налице са доказателства, че Симо Касабов е извършил престъплението, в което е обвинен – разпит на свидетели и на пострадалата и веществени доказателства. Налице е и съдебномедицинска документация от която се вижда, че далакът ѝ е отстранен. Има данни и за други телесни увреждания, тъй като видно се касае за спукано тъпанче, проблеми с очите и други”, заяви прокурор Светлозар Чераджийски. Той уточни, че всяка една мярка, различна от “задържане под стража”, не би изпълнила целите си. “Къде ще се прибере, при съпругата си ли”, отхвърли прокурорът възможността за домашен арест.

“Въпреки че не приехте нашата експертиза, аз ще си позволя да кажа, че дъщерята описва коренно различна ситуация и казва откровено: “Майка ми лъже”, каза един от адвокатите на Касабов – Здравко Колев.

В крайна сметка съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...