Бездомни кучета разкъсаха наш актьор

Date:

Бездомни кучета нападнаха мъж в Благоевград. Инцидентът е станал вчера пред сградата на Съдебната палата. Пострадалият е актьорът Иван Тодоров, атакували са го шест животни.

„Оставих дъщеря си на детска градина, а след това се прибирах по главната улица. Спрях за момент, за да видя дали цветарския магазин работи, а след това чух лай на кучета. Обградиха ме шест животни, след което започна борба за оцеляване. Който не го е нападала глутница кучета, той не знае какво е усещането. Защитаваш се с ръце и крака. Едно от тях успя да ме заръфа за седалището“, коментира пред bTV Иван Тодоров.

„Стана ми ясно, че ще загубя тази битка. Започнах да се изнасям към съда, където има охрана. По пътя паднах, при което ми минаха ужасяващи мисли. Представях си как ме разкъсват. Успях да стигна до рампата за инвалиди пред сградата и по нея влязох в съда. Бях с кръв, ожулвания, охлузвания и скъсани дънки. Посъветваха ме да отида да си поставя ваксини за тетанус и бяс“, допълни още той.

„Проблемът не е, че аз съм поредният нахапан, но докато обикалях по кабинетите, се оказа, че има страшно много случаи на нахапани хора във всички райони на града, но те си мълчат. Искаме да дадем гласност и нещо да се направи. Вече се движиш със спрейове за самозащита“, посочи актьорът.

„Проблемът става все по-голям, за него обаче е необходимо национално решение. Общините са с много ограничение правомощия относно проблема с бездомните кучета. Животни от съседни общини се докарват в по-големите градове“, обясни секретарят на община Благоевград Дейвид Арабаджиев.

Съпругата на Иван Тодоров сподели, че се страхува да се разхожда сама, притеснява се и за децата си, заобикаля и когато види куче, обръща посоката.

„Не мога да се справя с шест кучета и с две деца до мен. Трябва да се намери някакво решение, със сигурност то не е в това да убиваме животните, но не може да оставим нещата така“, сподели още тя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...