„Възраждане” готвят референдум за членството на България в еврозоната

Date:

“Възраждане” ще започне събиране на подписи за референдум за членството на България в еврозоната. Това съобщи в парламента Костадин Костадинов, председател на партията.

Той бе категоричен, че ще съберат половин милион подписи. На брифинга той коментира протеста в столичен мол, където се състоя конференция “България в еврозоната”.

Той определи събитието като “мило семейно събиране” и обясни, че граждани не са били допускани от охрана и полиция. “Отношението към хората, които бяха там, беше изключително дивашко”, посочи Костадинов. “Бяха блъскани от полицаите”, допълни той и уточни, че е имало разделение между хората – едните, които са били дошли с еднакви плакати, на които пишело: “Искаме да сме в еврозоната” са били допускани. В

“Ние искахме да зададем един, единствен въпрос, смятат ли нашите европейски партньори, че е редно да бъде питан българският народ дали иска, или не иска да бъде в еврозоната, защото в момента заради Закона за референдумите в България, можем да питаме само за датата, но не ни позволиха да зададем такъв въпрос”, посочи Костадинов.

На въпрос за упрека на “БСП за България”, че парламентарната група на “Възраждане” са напуснали пленарната зала в парламента, при разглеждането на точката за предоставяне на военна и техническа помощ на Украйна, Костадинов заяви, че групата на “Възраждане” е достатъчно голяма и една част е отишла да защити националния интерес по отношение на еврото. Той припомни, че левицата са за членството на България в еврозоната.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...