понеделник / 5.06.2023 / 19:17

Атанасова сряза Лена и разкри какво правят в момента Борисов, Петков и Василев!

Дата:

ПП не са поставили ултиматум. Това е част от политическия диалог, който трябва да е ясен. Не знам на каква логика почива твърдението, че спечелилата партия няма право да поиска подкрепа от вторите. В политиката тропането с краче не е полезно за никого. Ние сме хора с опит и си даваме сметка, че дори екстравагантното поведение представители на ПП-ДБ не водят до никъде. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред bTV.

„От ГЕРБ направихме много компромиси в името на това да осигурим спокойствие на гражданите. Има теми, по които имаме толкова допирни точки и вие ги знаете прекрасно, защото синхронът ни е демонстриран в 48-ото НС. Някои теми бяха спорни по отношение на ПП, но на 100% съвпадаха с гласуването на ПП“, обясни още тя. 

Колегите дори не бяха в залата, когато се разглеждаше законопроекта за съдебната реформа, припомни председателят на ПГ ГЕРБ. 

Атанасова заяви, че преди Радев да връчи първия мандат е перфектният момент да се съставят лидерски срещи.

„Борисов няколко пъти каза след като минат изборите да седнем на масата преди да се връчат мандатите и тогава няма значение с първи или втория ще се прави правителство. Важно е какви са политиките. Но има значение никога да не забравяме фактите. Фактът, че когато ПП спечелиха изборите ние не се противопоставихме на цялата им възможност да формират правителство с БСП. За нас беше странно БСП и ДБ да са в коалиция“, каза тя.  

„Пред нас стоят всички възможни варианти и затова призоваваме за точен и ясен отговор. Няма да проявим политически инат. Малко се обидих от думите на г-жа Бориславова – или лошо, или по-лошо. Да кажеш на 650 хиляди българи, че са избрали нещо по-лошо е политически некоректно, ако се смята тя за политик“, заяви Атанасова.

„ГЕРБ иска правителство и предлагаме споделена отговорност. Какво пречи това да се случи в първи мандат. Как не може в първия мандат да се случи с една политическа сила, а във втория – със същата политическа сила. Ние също имаме избиратели. Не сме партия, която наследява избора си. Нашите избиратели бяха чегъртани и обидени. Това е компромис от наша страна“, допълни тя. 

„Те арестуваха опозиционния лидер. Как да им имаме доверие? Правим го в името на държавата ни. Ние не казваме „лошо или по-лошо“. Казваме да се успокоим, да забравим егото си. Хората, които гласуват за нас искат редовно правителство“, обясни Атанасова. 

Тя разкри, че момента преговорни екипи, включващи лидерът на ГЕРБ и лидерите на ПП, водят активни разговори. 

„Шансът за съставяне на кабинет е 50-50“, посочи Атанасова. 

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Разбра се кой е дал на Гешев да стопанисва имота в Боровец СНИМКИ

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в...

„Политико“ гърми: Тази българска красавица сменя Мария Габриел СНИМКА

Името на евродепутатката от ЕНП Ева Майдел се спряга...

Борислав Сарафов даде Иван Гешев на прокурор

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев....

Сарафов отговори на Гешев, разкри за бронираните му коли, имотите му и разследването срещу Борисов 

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага...