петък / 22.09.2023 / 15:12

Арестуваха двама близнаци съучастници в убийството на Димитър край Цалапица!

Дата:

Полицията арестува двама братя близнаци по случая за убития в Цалапица Димитър. 19-годишните мъже укрили тялото на жертвата.

Ето какво съобщиха от обвинението в Пловдив:

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, по което като обвиняем е привлечен Рангел Бизюрев, на 30 г.,  за това, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил Димитър Малинов, на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Вследствие на извършените множество процесуално-следствени действия са били установени две лица – мъже, които са спомогнали Рангел Бизюрев, извършил убийството, да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с него предварително.

Установено е, че малко след извършване на убийството двете лица са извършили действия по укриване на трупа на Димитър Малинов, на 24 г.

Предвид това с постановление от 31.07.2023 г. Окръжна прокуратура-Пловдив е разделила материали в друго досъдебно производство за извършено престъпление – лично укривателство, което е било изпратено по компетентност на Районна прокуратура-Пловдив.

Днес, 31 юли 2023 г., окръжният прокурор на гр. Пловдив Ваня Христева, ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив и наблюдаващият прокурор се срещнаха с близките на Димитър Малинов и ги увериха, че по делото се извършват активни действия по разследването в спешен порядък с цел в максимално кратък срок да бъде установена фактологията по случая.

Окръжният прокурор Ваня Христева съобщи, че за установяването на обвиняемия Рангел Бизюрев е била изготвена европейска заповед за арест и същата е изпратена за изпълнение на компетентните власти.

Действията по разследването продължават.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Хванаха мъртво пиян, карал с близо 4 промила

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж,...

Фалшиви, секс стимуланти и чай за отслабване спипаха на „Капитан Андреево“

Недекларирани фалшиви стоки, сексуални стимуланти и сашета чай за...

Хванаха мъж с близо 400 хил. лева за търговия с вот в Несебър

В офиси и имоти на задържания са открити 180...

Огромна трагедия в пазарджишкото село Черногорово

Убийството е извършено с огнестрелно оръжие Мъж застреля съпругата и...