четвъртък / 30.11.2023 / 12:53

Адв. Рангелов с разкрития за жестокото убийство в Прилеп и с коментар за случая Божков

Дата:

В случая това вероятно е станало под въздействие на силна емоция, която специално по отношение на този етнос надхвърля нормалното.

Това заяви в ефира на БНТ адв. Людмил Рангелов по повод на пътния инцидент в село Прилеп, при който загина дете, а после водачът на камиона, който го е блъснал, бе убит от роднините на малчугана.

„Става този тежък инцидент с малкото дете. Компанията, която е празнувала нещо, несъмнено е под влияние на алкохол, там са били вероятно и най-близките на детето и така се е стигнало.

Уважението към институциите и решаването на подобни въпроси през съд не за всички хора е приемливо. Някои предпочитат точно по този начин да решават въпроса – с брутално насилие“, коментира той.

„Случаят е сериозен по обстоятелството, че никой в този момент не може да каже дали водачът изобщо е виновен. Причиняването на смърт при подобно ПТП не е задължително да е заради вина на водача.

Това може да стане известно след експертизите. Може водачът въобще да не е виновен. Внезапното изскачане на пътното платно може да не е забелязано, дори и да се е движел с онази скорост, която е предвидена за населеното място“, каза Рангелов.

По думите му убийството на водача е станало изключително брутално и жестоко, без да му се даде шанс да излезе от кабината или да каже каквото и да било. Според него това е най-висока степен на жестокост и отмъстителност.

„Установяването на конкретните удари, които са причинили смъртта, е много трудно. Доколкото разбрах едно от лицата е действало с нож. Може би именно съдебно-медицинската експертиза ще установи, че точно прободните рани с ножа са причина за този фатален изход“, каза той.

Адвокатът бе помолен да коментира случая Божков, като той уточни, че защитава съпругата на бизнесмена.

„Завръщането на Божков силно затрудни прокуратурата, защото тя трябва да работи, а тръгва от там, където е спряла преди няколко години. Едно от делата е, че той е ръководител на ОПГ, беше спряно с мотив, че 2-3 пъти са оказвани искания за международна правна помощ до ОАЕ за извършване на процесуални действия с г-н Божков, но от там нямаше отговор.

Тогава спира досъдебното производство и то бива спряно. Божков се прибра, появи се и това принуди прокуратурата да се раздвижи и да започне да работи“, каза той.

По думите му, Божков може въобще да не иска да свидетелства.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Хванаха мъртво пиян, карал с близо 4 промила

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж,...

Фалшиви, секс стимуланти и чай за отслабване спипаха на „Капитан Андреево“

Недекларирани фалшиви стоки, сексуални стимуланти и сашета чай за...

Хванаха мъж с близо 400 хил. лева за търговия с вот в Несебър

В офиси и имоти на задържания са открити 180...

Огромна трагедия в пазарджишкото село Черногорово

Убийството е извършено с огнестрелно оръжие Мъж застреля съпругата и...