неделя 2 април 2023 | 10:53

7 неща, които една свекърва НЕ трябва да казва никога

Дата:

Едно от предимствата (или недостатъците) на брака е добавянето на нови роднини към състава. Сега имате два набора властни, невротични родители, на които трябва любезно да обяснавате последните технологични новости и да им помагате с настройването на дистанционното.

Истината е, че сливането на семейства може да бъде сблъсък на цивилизации. И докато можете да се справите с шеговитите забележки на свекървата относно начина, по който глезите кучето си, готвите и въобще живеете живота си, има някои коментари, които напълно прекрачват границата. За да си „сверите часовника“, ето кои са 8-те неща, които една свекърва не бива да казва.

1. „Винаги ще бъда номер едно“

Дори да го казва на шега след няколко чаши шардоне, отново не е нормално. Разбира се, мъжът ви винаги ще я обича безусловно и ще я уважава, но сега, когато той създава ново семейство, вие сте тази, която е на първо място.

2. „Определено спечели много от този брак!“

Извинете, но вашето фамилно име Уиндзор ли е, може би Кенеди? Не? Тогава мисля, че можем да задържим етикетите на социално-икономическата класа пред вратата. Пък и винаги можете да кажете – „Нито един от нас не се е оженил нагоре или надолу. Оженихме се един за друг.”

3. „Не си възпитана по правилния начин“

Това не е само удар под кръста за вас, но и за семейството ви. Независимо дали искате да създадете за децата си копие на вашето детство, или сте се доверили на свекърва си, използването на този метод като артилерия е не просто подъл, а жесток.

4. „Отгледах 3 деца, знам кое е най-доброто за внучето ми“

Вашата свекърва всъщност е отгледала три деца, за едното от които сте се оженили. Но като родител вие знаете какво е най-добро за децата ви. Благодаря, но не благодаря!

5. „Беше много по-слаба на сватбата ви“

Можете да четете между редовете – и сега разбирате защо тя ви е препращала всички онези рецепти с кето и пълнозърнести продукти. Това е обидно. Но грижата на свекърва ви за вашия външен вид е по-скоро отражение на нейната собствена представа какво прави един човек щастлив.

6. „И така, кога ще получа внуци?“

Тя прехапва езика си толкова дълго, а след това въпросът просто избухна на последното фамилно събиране. За да отблъснете повече версии на този въпрос, ето как да отговорите: „Това е голямо решение и когато сме готови да ви включим в него, ще го направим.“

7. „Нещо не е наред с фабриката за бебета?“

Ако сте преживели спонтанен аборт или преминавате през IVF, този тип въпроси са нож в сърцето. Не дължите на никого обяснение за вашето репродуктивно здраве или за репродуктивното здраве на партньора ви, но за самосъхранение е важно вие или вашият партньор да се намесите и да спрете тази линия на въпроси.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...