неделя 2 април 2023 | 12:46

20 години в неизвестност: Каква е съдбата на изчезналата Десислава Севдалинова

Дата:

20 години и 4 месеца точно толкова Десислава Севдалинова от Видин е в неизвестност. Дело има, но резултати липсват. Неясно остава дали момичето е убито или отвлечено за секс робиня, предава БТВ.

22 юли 2002 г. е последният ден, в който някой е виждал 17-годишната Десислава Севдалинова от Видин.

“Тогава детето изчезна. Просто изчезна”, разказва майката на Деси – Анжела Маринова.

По това време майката Анжела работи в Германия, а Деси живее с вуйчо си и баба си. Учи във Видин, мечтае за висше образование и планира пътуване в Германия за среща с майка си. Малко преди това Деси изчезва безследно.

“Имам съобщение, което аз съм показвала многократно на телефона. В него тя ми казва, че се е видяла с шофьора на автобуса, с когото трябваше да пътува и е казала, че ще се включи и племенникът ми в пътуването”, разказа майката на Деси.

По това време Деси има приятел – Божидар Пеков – син на бившата съдийка от Видин Мира Пекова. След изчезването й именно при него са открити телефонът на Деси и златните накити на майката. Според доказателствата той е последният, който е видял момичето. И става основен заподозрян.

“Открити са и евро при обиска, Мисля, че това са парите на детето, които бях пратила за пътя”, каза Анджела.

В първите часове след изчезването издирване няма. Ден по-късно полицията започва да търси момичето, а до обвинение се стига седем години по-късно. С обвинение за отвличането е Божидар Пеков, а за лъжесвидетелстване – майка му Мира Пекова.

“Сега сме на етап, че делото е подновено за кой ли път. Аз благодаря на Гешев. Запознат е със случая. Работи се, но това е от година и половина”, каза Анжела.

Тя обясни, че няма информация за това дали има нови данни по казуса.

“Знам, че Пеков има свой бизнес. Говореше се, че е в Испания. Там е лежал в затвора”, добави майката на Деси.

Според нея дъщеря ѝ е изведена същата вечер на “Връшка чука”. По думите има данни, че Петков е бил на граничния пункт.

И така вече две десетилетия една майка живее с мечти и очаквания.”Представям си я колко е пораснала вече. Представям си, че може би има семейство. Мисълта, че ще я прегърна ме крепи. Аз знам, че Деси ще се върне. Вярвам. Усещам го и знам, че има справедливост под една или друга форма”, разказа Анжела.

“Когато тръгнах за Германия тя ме прегърна. И аз се разплаках. Тя гледаше през терасата. Айде бе мамо, айде стига, защо плачеш сега? Ще мине още малко време и ще се видим и ще дойда аз при теб. И ме стисна силно. Е аз плаках до “Връшка чука”, не можех да се спра от хълцане”, добави тя.

“Може би, както и сега инстинктивно съм спокойна, че ще дойде деня и ще я прегърна пак”, каза Анжела.

Дотогава макар и досиетата да са изстинали, а следите изчезнали една майка от Видин ще се моли и сутрин и вечер, и ще чака.

“Винаги ще търся отговор за нея. Винаги ще търся отговор, защото този отговор така и не ми беше даден. Бих казала на Деси, че я обичам, макар, че тя го знае и че я чакам. Колкото трябва, толкова”, добави Анжела.

Защото надеждата е по-силна от всичко.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...