неделя 2 април 2023 | 10:59

Родители побесняха от това, което видяха в учебника за 6-и клас по „Човекът и природата“

Дата:

„Понякога са необходими повече време и опит, извън рамките на пубертета, за да може младият човек да определи сексуалната си ориентация.“ Това е написано в учебника за 6-и клас по „Човекът и природата“, предназначен за българските училища, съобщава сайта Гласове.

От урока за половото съзряване при хората, който ни изнасят от „Просвета“, узнаваме още, че сексуалното влечение „обикновено е насочено към представители на противоположния пол.“

Според авторите на учебника човешката сексуалност е въпрос на откритие и предпочитание: „Някои обаче откриват, че имат предпочитания към хора от собствения си пол или пък към индивиди от двата пола.“

По-надолу в урока хомосексуалните предпочитания се поставят в пряка пропорционална зависимост със степента на цивилизованост на обществата.
 

„Моя близка приятелка ми го изпрати. Детето ѝ няма навършени 12 години, защото тръгна по-рано на училище, но му преподават това в 6-и клас. В „елитно“ столично училище. Този учебник е от няколко години и периодично се вдига малък скандал, който после се забравя, а тази пропаганда си пълзи систематично и необратимо. Това е пълен потрес и си е за закриване“, обясни журналистът Явор Дачков.

„Защо се учи полово съзряване в 6 клас! На 11, 12 години четеш „Тримата мускетари“ и „Граф Монте Кристо“, а не „сексуална ориентация“, „полови предпочитания“ и „сексуално влечение“!“, възмущава се дама в мрежата.

„Глобалната деградация е в ход. Масовото изпростяване на цели нации, дава резултат. В това число сме и ние. Този, който надигне глава, бива потъпкван и обвиняван в най различни измислени терминологии. Бива наричан глупак!“, възмути се друг родител във Фейсбук.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...