Wednesday 29 March 2023

Намериха списък „вредители за уволнение“ с имена на магистрати в криминално проявени

Date:

Списък с имена на магистрати е открит в имоти на обвиняеми лица, част от организирана престъпна група, съобщиха от прокуратурата. В него фигурират следователи, прокурори и съдии, които са ставали обект на заплахи.

Разследването се води от Софийската градска прокуратура, а престъпната група е уличена в множество престъпления. Обвиняеми са двама души. На единия е наложена мярка „подписка“, но въпреки това той е напуснал страната. Вторият е задържан в ареста. Обвиненията срещу тях са за притежание на наркотици с цел разпространение, а единият има и обвинение за изнудване.

Списъкът е открит при претърсване на адреси по досъдебното производство на 7 март. Тогава са намерени и иззети пластмасови контейнери, за които е установено, че съдържат кокаин, както и лист със списък на съдии, прокурори и следователи от закрити съдебни структури, а също и за длъжностите, които заемат сега. Намерени са и множество банкноти.

При обиските са иззети и 15 аудиозаписа, на които лицето, наречено Красимир Каменов – Къро разговаря с обвиняемите, както и с лице, за което има данни, че е журналист, засягайки имената на политици, прокурори и др.

Няма да позволя да се засягат интересите и сигурността на хората и народа, както и на магистрати и съдебни служители от организираната престъпност. Те да бъдат заплашвани и им се оказва натиск”, заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг. 

Той допълни, че от 3 г. твърди, че мафиятасимбиозата между криминални авторитетиосъдени лица и издирвани от Интерпол заедно се борят срещу институциите,интересите на хората и държавата. И заключи, че това ще го покажат доказателставата по делото.

“Ръководството на СГП ще окаже пълно сътрудничество на магистрати, прокурори и следователи, които водят разследвания по всички дела и чувстват, че към тях е отправена заплаха, свързана със здравето им”, каза административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

Властите съобщиха, че досъдебното производство е започнато на 14-и септември 2022 г. след получен секретен доклад от служби за сигурност. То е образувано за организирана престъпна група, създадена с цел получаване на доходи от престъпна дейност – пране на пари и данъчни престъпления.

На магистратите от списъка не е осигурена охрана“, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Главният прокурор допълни, че от записите става ясно и че са събрани 400 хил. за отстраняване на полицейски служители. „За мен безспорно кой е Борислав от Икономическа полиция“, каза още той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

„Маркет линкс“ с ново горещо проучване преди изборите, драмата се заплита

Без ясен победител на изборите към момента - това е...

Внимание! Рекорден удар по джоба на всички български шофьори, щавят ни през…

Увеличаване на цената на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, безконтролно...

Българите полудяха за апартаменти в тези квартали на София

Сред зоните с най-бързо развитие и най-много сключени сделки...

Лоша новина от ЕС: Откриха още всекидневни храни, които предизвикват рак СПИСЪК

Канцерогенни химични съединения, наречени нитрозамини, са открити в редица...