неделя 2 април 2023 | 12:43

Костадин Костадинов: Трябва да се сложи край на разделението на обществото под външно влияние

Дата:

Гост в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ беше Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“ и кандидат за народен представител за 3 МИР Варна и 25 МИР София. 

В предаването беше коментирана актуалната тема от изминалата седмица и поредното намерение на столичните общински съветници да издействат преместването на Паметника на Съветската армия.

Журналистът зададе следния провокативен въпрос по темата: Сега през седмицата помогнаха ли ви столичните общински съветници, събраха ли, втвърдиха ли електората, който е против падането на Паметника тук близо до нас?

„Не мисля, че нещо са помогнали освен това да помогнат да се начертае още една дълбока разделителна линия вътре в българското общество – нещо, от което България няма нужда. И заради това ние казахме ясно и категорично, че подобни опити за възраждане на фашизма в България всъщност обслужват само и единствено чужди външни политически интереси, които искат българското общество да бъде разделено.

Паметникът на Съветската армия няма да бъде преместен, няма да бъде бутнат, няма да бъде махнат, най-малкото защото това намерение среща огромното неодобрение на голямата част от българското общество. Разбира се, има хора, които искат обратното, но в крайна сметка винаги в демокрацията решава мнозинството, а не малцинството. А мнозинството не е на мнението на Столичния фашистки съвет.“ отговори на въпроса Костадинов – председател на „Възраждане“ и кандидат за народен представител във Варна и в лидерския 25 район в София. 

Костадинов коментира още и това, че с държавите, с които имаме обща история, имаме договор за опазване на паметниците им на наша територия, както и те имат ангажимент към нас да опазват нашите. Той добави още, че това са двустранни отношения. Коментира и факта, че двустранните отношения между България и Русия в последните години са не на точката на замръзване, а под нея дори.

„И точно заради това, ние от „Възраждане“ заявихме неколкократно, че всичко това, което се случва с Паметника на Съветската армия е една провокация, която е външна провокация, чрез местни, както се казва, петоколонници на американското посолство.  Разбира се, която има за цел за пореден път да раздели българското общество и  да настърви една част от българите срещу друга част от българите, да ни накарат за пореден път да бъдем разделени и отслабени.

На това нещо трябва да се сложи край и тези външни провокации трябва да бъдат прекратени. Между другото ние поставихме въпроса защо службите не разследват човека, който разби този паметник. Много е странно, че първата мисъл на един емигрант, който се прибира  в България  е да отиде с чук да натроши паметник.“ , каза още Костадинов в ефира на БНТ.

Той припомни, че тази  провокация доведе и до други провокации от този род.

„Във Варна на 3-ти март, на връх националния ни празник беше поруган най-стария паметник в града– Паметника на Граф Игнатиев, наричан Графът на българите, човекът, автор на Санстефанския договор. Този паметник беше осквернен, беше залят с бяла боя от един активист на Доносническа България, който след това счупи с чук една паметна черна гранитна плоча, на която беше изобразена Санстефанска България. Тоест той натроши с чук символа на българския национален идеал.

Ако се състави правителство след изборите, то ще бъде съставено, защото вие виждате, че има голям натиск отвън да се съберат несъбираемите съставки – тоест ГЕРБ от една страна и Продължаваме промяната  и Доносническа България  от другата страна, които не могат да се понасят органически, но се натискат, за да бъдат коалирани с една единствена цел – българското правителство вече „легитимно“ да изпрати контингент в Украйна. 

Всяко едно подаване на глас за създаване на такова правителство всъщност вкарва България във война. Политическата организация в момента, която може да защити мира и сигурността в нашата държава, единството на българското общество, колкото и да е разпокъсано, колкото и да е фрагментирано то, е „Възраждане“. Това е истината.“, добави още Костадинов – председател на „Възраждане“ и кандидат за народен представител за 3 МИР – Варна и 25 МИР София.

В края на разговора той се обърна към българските граждани с призив да изберат свободата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...